Red Velvet Kek Tarifi
Red Velvet Pasta Nasıl Yapılır
Kırmızı Kadife Kek Tarifi
Malzemeler:- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 100 gram tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
- 400 ml süt kreması
- 300 gram labne peynir
- 80 gram beyaz çikolata
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket (2 poşet) krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Üzerine:
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Çilek
- Frambuaz
- Çakal eriği
- Nane yaprakları
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki sütün içine elma sirkesi eklenip 10-15 dakika kadar bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağına toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Elma sirkesi eklenmiş süt koyulaştıktan sonra toz gıda boyası ile karıştırılır.
- Kakao, kabartma tozu ve un da eklenerek bir defa daha mikserle çırpılır.
- Kek hamuru tabanına yağlı kağıt konulan 18 santim çapında kelepçeli kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık bir saat kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuyan kek kalıptan çıkartılır, altındaki kağıt alınır.
- Kek soğuduktan sonra dört eşit parçaya kesilir.
- Aralarına sıkma torbasına doldurulmuş krema sıkılıp damla çikolata serpilir.
Kremanın Yapılışı:
- Krem şanti poşetleri çırpma kabına dökülüp, soğuk süt ile iyice kabarana kadar çırpılır.
- Süt kremaları başka bir kaba alınıp, koyulaşana kadar çırpılır.
- Çırpılan süt kremasına; pudra şekeri, krem şanti, eritilmiş ve benmari eritilip ılımış beyaz çikolata, suyu süzülmüş labne peyniri de eklenerek iyice karıştırılır.
- Krema karışımı uç takılmamış sıkma torbasına doldurulup, keklerin dış kenarı boyunca sıkılır.
- İç kısmına da krema sıkılıp, damla çikolata serpilir.
- Diğer kek patlarına da krema sıkılıp, aynı şekilde üst üste konulur.
- En üste de kenar boyunca krema toplar halinde sıkıldıktan sonra yıkanıp kurulanmış meyvelerle süslenir.
- En az yarım saat kadar buzdolabında bekletilip dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.