Simit Tarifi
Simit Nasıl YapılırMalzemeler:
- 4,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı:
- Yoğurma kabına elenen un, instant maya ve toz şeker ile karıştırılır.
- Ilık su azar azar eklenerek, hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için beklenir.
- Hamur önce dört sonra her beze ikiye bölünerek sekiz parçaya ayrılır.
- Sekiz beze ince uzun çubuk şeklinde yuvarlanıp, ikişer ikişer uçlarından birleştirilerek burulur.
- Burulan ikili çubuklar uçlarından birleştirilerek, simit şekli verilir.
- Kasede su, pekmez ve un karıştırılıp, hazırlanır.
- Simitler önce pekmezli karışıma sonra da kavrulmuş susama batırılır.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilip, on beş dakikada tepsi mayası için bekletilir.
- Simitlerin içinin yumuşak dışının çıtır olması için, fırının alt rafına içi su dolu ısıya dayanıklı bir kase konulur.
- Simitler önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.