Limonlu Parfe Nasıl YapılırMalzemeler:
- 1 paket limonlu jöle
 - 2 su bardağı sıcak su
 - 3 adet limon
 - Yarım su bardağı toz şeker
 - 1 paket krem şanti
 - 1 su bardağı süt
 
Yapılışı: 
- Kaynar su içinde jöle eritilip, soğumaya bırakılır.
 - Başka bir kap içinde krem şanti soğuk süt ile katılaşana kadar mikserle çırpılır.
 - Limonların suyu sıkılıp, toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
 - Oda sıcaklığına gelen tüm malzemeler karıştırılır.
 - Altına ve kenarlarına yağlı kağıt konulmuş kelepçeli kalıba dökülür.
 - Üzeri streç film ile kapatılıp, dondurucuda bir gece bekletilir.
 - Ertesi gün kalıptan çıkartılıp, servis tabağına alınır, üzeri meyvelerle süslenir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.