Patatesli Peynirli Tart Nasıl Yapılır
Tart Hamuru Malzemeleri:
- 1 adet yumurta
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 80 gram tereyağı
 - 1 çay kaşığı kabartma tozu
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 3 su bardağı un
 
Üzerine:
- 10 adet haşlanmış orta boy patates
 - Yarım su bardağı süt
 - 1 adet yumurta
 - 1 yemek kaşığı buğday nişastası
 - 200 gram beyaz peynir
 - 100 gram kaşar peyniri
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - Dereotu
 
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, susuz tarafından yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
 - Un, tuz, kabartma tozu da eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulup, streç film ile örtülerek buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
 - Haşlanmış patateslerin yarısı; yarım su bardağı süt, bir yumurta, nişasta, tuz ve karabiberle karıştırılıp püre olacak şekilde ezilir.
 - Patateslerin kalan yarısı ve beyaz peynir minik küpler halinde doğranıp, kaşar peyniri rendesinin yarısı, tuzu ve karabiberi eklenir.
 - Tart kalıbı yağlanıp, tabanına pişirme kağıdı konulur.
 - Hamur kenar oluşturacak şekilde elimizle kalıba yayılıp, fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
 - Tart hamuru önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika kadar pişirilip, çıkartılır.
 - Patates püresinin yarısı hamurun üzerine yayılır.
 - Pürenin üzerine küp küp kestiğimiz patatesler, beyaz peynirler ve kalan kaşar peyniri rendesi yayılır.
 - Pürenin kalan kısmı sıkma torbasına doldurulup, tartın üzerinde açıklık bırakmadan istenen şekilde sıkılır.
 - Önceden ısıtılmış 190 derece fırında hamurun kenarları kızarana kadar pişirilir.
 - Fırından almaya yakın fırının ızgarası açılarak üstü de biraz kızartılıp, çıkartılır.
 - İnce kıyılmış dereotu serpilerek sıcak servis edilir.
 






Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.