Sirkeli Yuvarlama Zeytin Tarifi 
Sirkeli Yuvarlama Zeytin Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
- 3 kilogram kadar siyah zeytin
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - Yarım çay bardağı sirke
 - 1,5 su bardağı salamuralık tuz
 

Yapılışı: 
- Zeytinlerin sapları, yaprakları varsa ezik, çürük, kurtlu olanları ayıklanır.
 - Yıkanıp, süzülen zeytinler tepsi içine yayılıp iyice kuruması için bekletilir.
 - Beş litrelik pet su şişesinin içine bir sıra zeytin bir sıra salamuralık tuz konularak doldurulur.
 - Tuz, sirke ve zeytinyağı da eklenip, pet şişenin kapağı sıkıca kapatılır.
 - Mutfakta uygun bir yere yan yatırılıp, günde birkaç defa yuvarlanıp alt üst edilecek şekilde çevrilir.
 - Zeytinlerin olgunluk derecesine göre bir ayla üç ay arasında tuzu eriyip suyunu salana kadar yuvarlanmaya devam edilir.
 - Zeytinler hemen tüketilmeyecekse suyu dökülmeden yenileceği zamana kadar bekletilir.
 - Hemen tüketilecekse pet şişenin kapağı yavaşça açılıp havasının çıkması sağlanır.
 - Zeytinlerin tadına bakılıp yenilecek kıvamdaysa kara suyu dökülüp, yıkandıktan sonra suyu süzülür.
 - Tepsi içine yayılan zeytinler açık havada suyu iyice gidene kadar kurutulur.
 - Zeytinler pet şişe içerisindeyken açık kahverengiyken dış havayla temas edince siyah renge dönüyor, tepsiye yayılıp açık havada bekletildikten sonra buruşuk bir hal alınca servis edilebilir.
 - Kavanoza alınan zeytinlerin üzerine bir su bardağı kadar zeytinyağı dökülüp, dolaba kaldırıldıktan sonra yenileceği kadarı çıkartılır.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.