Limonlu Pavlova Tarifi 
Limonlu Pavlova Nasıl Yapılır
Pavlova  Malzemeleri:
- 6 adet yumurtanın beyazı
 - 2 su bardağı toz şeker
 - 3 çay kaşığı dolusu buğday nişastası
 - 1 çay kaşığı sirke
 
Pavlova Yapılışı: 
- Yumurtalar bir gece önceden buzdolabından çıkartılıp, oda sıcaklığında bekletilir.
 - Yumurtaların beyazının içine bir damla bile sarısından karıştırılmadan sarısı ve beyazı iki ayrı kaba ayrılır.
 - Yumurta beyazları mikserle önce yavaş, köpürmeye başladıktan sonra da kıvam alana kadar orta hızda çırpılır.
 - Yumurta akları biraz koyulaşınca toz şeker yemek kaşığı ile azar azar eklenerek, hiç durmadan şeker iyice eriyip hiç pütür kalmayıncaya kadar mikserle çırpılır.
 - Nişasta ve sirke de eklenip, çırpmaya devam edilir.
 - İyice kıvam alıp koyulaşınca daha önceden istenen şeklin çizildiği yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküldükten sonra şekil verilir.
 - Önceden ısıtılmış 150 derece fırına konulup, fırının derecesi hemen 120 dereceye düşürülür.
 - 120 derece fırında yaklaşık 1,5 saat beyaz kalacak şekilde pişirilir.
 - Piştikten sonra fırının kapağı aralanıp tahta bir kaşık kapağa sıkıştırılarak bir saat kadar da neminin gitmesi için fırından çıkartılmadan bekletilir.
 - Fırından çıkartılan pavlovanın altındaki yağlı kağıt çıkartılıp, servis tabağına alınır.
 - Orta kısmına biraz bastırılarak, oluşan boşluk limonlu krema ile doldurulur.
 - İstenen meyvelerle (portakal, kumkuat, yaban mersini, güvem) süslenerek hemen servis edilir.
 
Üst Krema Malzemeleri:
- Yarım litre süt
 - Yarım su bardağı buğday nişastası
 - 1 yemek kaşığı dolusu un
 - 1 adet yumurtanın sarısı
 - 1,5 su bardağı toz şeker
 - 2 adet limonun suyu
 - 1 adet limon kabuğunun rendesi
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 poşet krem şanti
 - 1 çay bardağı süt
 
Kremanın Yapılışı: 
- Nişasta, un ve toz şeker tencerede karıştırılır.
 - Yumurta sarısı, süt, limon suyu ve limon kabuğu rendesi de eklenip sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
 - Muhallebi soğuyunca tereyağı da eklenip, mikserle karıştırılır.
 - Krem şantiye soğuk süt eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılır.
 - Limonlu krema krem şanti ile karıştırılıp, buzdolabında bekletilir.
 - Krema soğumuş pavlovanın üzerine yayılıp, istenen meyve vb. ile süslenip hemen servis edilir.
 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.