Çıldır Tarifi 
Çıldır Nasıl Yapılır 
Isırganlı Çırpma Tarifi
Çalkama Tarifi
Malzemeler: 
- Yarım kilogram karışık ot ( ısırgan, ıspanak, arapsaçı, maydanoz, taze soğan )
 - 3 su bardağı un
 - 3 su bardağı su
 - Yarım su bardağı zeytinyağı
 - Yarım paket kabartma tozu
 - Karabiber
 - Tuz
 - Susam
 
Yapılışı: 
- İstenen karışık otlar ayıklanıp, yıkandıktan sonra kuruması için sofra bezi üzerinde bekletilir.
 - Otlar incecik kıyılıp biraz tuz eklenerek çok az ovulur.
 - Taze soğanlar ve karabiber de eklenip, karıştırılır.
 - Başka bir kapta un, su, zeytinyağı, kabartma tozu karıştırılıp sulu kıvamda bir hamur hazırlanır.
 - Fırın tepsisi yağlandıktan sonra hamurun yarısı yayılır.
 - Hamurun üzerine ince kıyılmış otlar da yayıldıktan sonra kalan sulu hamur kaşık yardımıyla üzerine parça parça dökülür.
 - Üstüne zeytinyağı gezdirilip, istenirse susam serpilir.
 - Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
 - Altınında iyice pişip çıtır çıtır olması için gerekirse fırının alt rafında bir süre daha bekletilir.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.