Tepside Sosyete Mantısı Tarifi 
Tepside sosyete Mantısı Nasıl Yapılır 
Sosyete Mantısı Tarifi
Malzemeler: 
- 4 adet yufka
 - 8 adet patates
 - 250 gram lor
 - 1 demet dereotu
 - Karabiber
 - Tuz
 - 1 su bardağı zeytinyağı
 - 1 çay bardağı süt
 
Sos Malzemeleri: 
- 1 su bardağı süzme yoğurt
 - 2 su bardağı yoğurt
 - 3-4 diş sarımsak
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Yapılışı: 
- Orta boy patatesler yıkanıp, haşlandıktan sonra kabukları soyulur.
 - Eziciyle püre haline getirilen patateslere lor, ince kıyılmış dereotu, karabiber ve tuzu eklenip karıştırılır.
 - Yufkalar ortadan kesilip, zeytinyağı ve süt karışımı fırça ile her yerine sürülür.
 - İç malzemesi de yayıldıktan sonra rulo şeklinde sarılır.
 - Yufkaların hepsi sarıldıktan sonra tepsi yüksekliğinden iki üç parmak aşağıda kalacak şekilde kesilip, tepsiye dikine dikine boşluk bırakmadan sıralanır.
 - Önceden ısıtılmış 190 derece fırına konulup, üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
 - Bir sürede fırının alt rafına konulup altınında iyice kızarması sağlanır.
 - Süzme yoğurt ve yoğurt çırpıldıktan sonra dövülmüş sarımsaklar ve tuz da eklenerek karıştırılır.
 - Fırından alınan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt yayılıp, yağda kızdırılmış pul biber ve nane dökülerek sıcak servis edilir.
 










Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.