Bezelyeli Enginar Yemeği Tarifi 
Bezelyeli Enginar Yemeği Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
- 10-15 adet bebek enginar
 - Yarım kilogram ayıklanmış bezelye
 - 2 adet havuç
 - 1 adet kuru soğan
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 1 adet limon
 - 2 su bardağı sıcak su
 - 1 çay kaşığı un
 - Tuz
 - Dereotu
 
Yapılışı: 
- Derince bir tavada kuru soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir.
 - Bir çay kaşığı dolusu un da eklenip, kokusu çıkana kadar kavrulur.
 - Sert dış kabukları soyulan enginarların sadece taze göbek kısımları bırakılır.
 - Kararmaması için limonla ovulmuş enginar göbekleri bıçakla dört parçaya bölünür.
 - Ayıklanmış taze bezelyeler, enginarlar, doğranmış havuçlar, sıcak su ve tuzu da eklenerek, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
 - İnce kıyılmış dereotu serpilip, sıcak servis edilir.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.