Fındıklı Krokan Tarifi 
Fındıklı Krokan Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
- Yapışmaz tabanlı bir tavaya fındıklar ve toz şeker konulur.
 - Kısık ateşte bir süre tutulduktan sonra erimeye başlayınca karıştırılır.
 - Toz şeker tamamen eridiğinde limon suyu eklenip bir kaç defa daha karıştırılır.
 - Yağlı kağıt üzerine dökülen karışım yayılır.
 - 7-8 dakika soğuması beklendikten sonra bir ucundan kaldırılıp, kağıttan ayrılması sağlanır.
 - Soğuyunca istenen büyüklükte elimizle kırılıp, servis edilir.
 - Hemen tüketilmeyecekse yapış yapış olmaması için ağzı kapalı bir kavanozda saklanır.
 






Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.