Tencerede Islak Kek Tarifi 
Tencerede Islak Kek Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
- 2 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı zeytinyağı
 - 3 yemek kaşığı dolusu kakao
 - 1 su bardağı süt
 
- 4 adet yumurta
 - 2 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
 
Yapılışı: 
- Zeytinyağı, süt, toz şeker ve kakao karıştırılır.
 - Bu karışımdan kek piştikten sonra üzerine dökmek için bir su bardağı ayrılır.
 - Ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtalar mikserle çırpılır.
 - Yumurtalara zeytinyağlı, kakaolu karışım, kabartma tozu ve dövülmüş cevizler de eklenir.
 - Un da azar azar eklenip, el çırpıcısıyla karıştırılır.
 - Dibi biraz yağlanıp, unlanmış 28 santim çapında yapışmaz tabanlı bir tencereye hamur dökülür.
 - Tencere kapağında buhar deliği varsa kağıt havlu ile kapatılıp, hava alması engellenir.
 - Kısık ateş üzerine konulan kek tenceresi yaklaşık 50 dakika kadar kapağı hiç açılmadan kontrol edilerek pişirilir.
 - Piştikten beş dakika kadar sonra tencereden çıkartılıp, servis tabağına alınır.
 - Kekin üzerine ayırdığımız bir su bardağı karışım her yerine gelecek şekilde dökülür.
 - Cevizlerle süslenir.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.