Kışlık Küp Domates Tarifi
Concasse Domates Nasıl Yapılır
Kışlık Domates Sosu Tarifi 
Malzemeler:
- 10 kilogram olgun etli armut domates
 - 4 yemek kaşığı kaya tuzu
 - Kullanılmamış kavanoz kapağı
 - Cam kavanoz
 
Yapılışı:
- Cam kavanozlar ve hiç kullanılmamış yeni aldığımız kavanoz kapakları bulaşık makinasında yıkanıp, kurutulur.
 - Domatesler bol su ile iyice yıkanıp, sap kısımları ve varsa ezilmiş, çürümüş kısımları ayrılıp, atılır.
 - Kabuklarını kolay soymak için domateslerin alt kısmına bıçakla artı şeklinde kesik atılır.
 - Kaynar su dolu bir kaba atılan domatesler biraz bekletildikten sonra soğuk sudan geçirilip kabukları soyulur.
 - Olabildiğince çekirdekleri çıkartılan domatesler küp küp doğranır.
 - Derin bir tencereye alınan domateslere tuz da eklenerek suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir.
 - Domatesler kavanozlara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılıp, havlu yardımıyla kapakları sıkıca kapatılır.
 - Kavanozların altına sofra bezi yayılıp, üstleri de örtüldükten sonra bir gece hiç kıpırdatmadan ters çevrilmiş halde bekletilir.
 - Ertesi gün soğuyan kavanozlar düzeltilip, güneş almayan serin bir dolaba kaldırılarak bir yıl boyunca kullanılır.
 



Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Silrende yapmaktan daha pratik :)
YanıtlaSilRendeyi mutfak robotunda yapınca o da eskisi kadar zor olmuyor aslında :)
Sil