Kaşık Dökmesi Tarifi
Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır
Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gram beyaz peynir
- 50 gram kaşar peyniri
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet domates
- Dereotu
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Yumurtalar, yoğurt ve zeytinyağı el çırpıcısıyla çırpılır.
- Peynirlerin yarısı rendelenir, yarısı tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
- Domatesin çekirdekleri çıkartılıp, doğranır.
- Malzemelerin hepsi karıştırılıp; kabartma tozu, baharatlar ve un da eklenerek çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birer yemek kaşığı alınan hamur aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.