Minestrone Çorbası Tarifi
Minestrone Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet pırasa
- 1 adet kabak
- 2 adet domates
- 1 avuç dolusu karnabahar
- 1 su bardağı boncuk makarna
- Yarım su bardağı meksika fasulyesi veya 2 adet taze fasulye
- Bir kaç dal kereviz sapı
- 7 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Kuru soğanlar ve sarımsaklar soyulup, küçük küçük yemeklik doğrandıktan sonra zeytinyağında pembeleştirilir.
- Domates salçası ve varsa kabukları soyulup küp doğranmış domatesler de eklenip, kavrulur.
- Sırasıyla küp küp doğranmış havuç, patates, kabak, çiçeklere ayrılmış karnabahar, doğranmış pırasa ve kereviz sapları da eklenerek on beş dakika kadar kavrulur.
- Çorbaya sıcak su, boncuk makarnalar, önceden haşlanmış meksika fasulyeleri ve ince kıyılmış fesleğen yaprakları da eklenerek pişirilir.
- Tuzu, karabiberi ve istenirse üzerine rendelenmiş parmesan peyniri eklenerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.