Pileli Börek Nasıl Yapılır
Hazır Yufka Börekleri
Malzemeler:
- 4 adet hazır yufka
 - 2 adet yumurta
 - 1 su bardağı yoğurt
 - Yarım su bardağı zeytinyağı
 - Yarım demet maydanoz
 - 300 gram tulum loru veya beyaz peynir
 
Yapılışı:
- Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtalar bir kabın içinde çırpılır.
 - Lor ve ince kıyılmış maydanoz başka bir kap da karıştırılır.
 - Yufkalardan biri tezgahın üzerine yayılır.
 - Yufkanın üzerine yoğurtlu karışım fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürülür.
 - Hazırlanan iç malzemesi de üzerine yayılır.
 - Yufkanın bir kenarından ittirip büzerek ortaya kadar getirilir.
 - Diğer kenar da aynı şekilde büzülerek ortaya kadar getirilir.
 - Büzgülerini bozmadan dikkatli bir şekilde alınıp, yağlanmış fırın kabına yerleştirilir.
 - Diğer yufkalara da önce yoğurtlu karışım sonra da lorlu karışım yayılarak hazırlanır.
 - Fırın kabına yan yana dizilip, bıçakla dilimlenir.
 - Kalan sos böreğin üzerine yayılıp, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.