- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı taze sıkılmış nar suyu
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Nar taneleri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Zeytinyağı ve süt de eklenip, çırpılır.
- Elenmiş un ve kabartma tozu eklenip, bir iki kez karıştırılır.
- Yağlanıp, çok az unlanmış kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Başka bir kapta toz krem şanti soğuk süt ile kıvam alıncaya kadar çırpılıp, buzdolabında bekletilir.
- Fırından çıkan kek soğuyunca taze sıkılmış nar suyu ile ıslatılıp, üzerine krem şanti yayılır.
- Sıkma torbasıyla kenarlarına da krem şanti sıkılıp, nar taneleri ile süslenir.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Elinize sağlık süper olmus
YanıtlaSilÇok teşekkürler.
Sil