Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy ayva
 - Yarım limonun suyu
 - 24 yemek kaşığı toz şeker (her ayvaya üçer yemek kaşığı)
 - 5 su bardağı su
 - 1 adet çubuk tarçın
 - 5 adet karanfil
 - 1 yemek kaşığı hibiskus çiçeği
 - Ayvaların çekirdekleri
 
- 200 ml süt kreması
 - Yarım çay bardağı pudra şekeri
 
Yapılışı: 
- Ayvalar iyice yıkandıktan sonra ortadan dikine ikiye bölünüp, çekirdek yatağı bıçakla çıkartılıp çekirdekleri ayrılır.
 - Ayvalar soyulup, kararmamaları için limonlu su içine atılarak bekletilir.
 - Geniş tabanlı bir tencereye yan yana dizilen ayvaların çukur kısımlarına üçer yemek kaşığı toz şeker konulur.
 - Ayvaların üzerine kadar su eklenir.
 - Ayvalara renk vermesi için; suyun içine tarçın çubuğu, karanfil taneleri, ayva çekirdekleri ve hibiskus çiçekleri eklenir.
 - Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık bir saat kısık ateşte pişirilip, fırın kabına alınır.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında karamelize olana kadar pişirilir.
 - Piştikten sonra hibiskus çiçekleri, karanfil taneleri, ayva çekirdekleri, tarçın çubukları içinden çıkartılır.
 - Üzerine krema olarak 1 kutu (200 ml) süt kremasını pudra şekeri ekleyip, mikserle koyulaşana kadar çırpıp buzdolabında soğuttuktan sonra kullandım.
 - Siz isterseniz ayvalar soğuyunca çukur kısımlara kaymak veya krem şanti koyarak servis edebilirsiniz.
 - Fırın torbasında elmalı ayva tatlısı yapmak isterseniz daha önce paylaştığım tarifi de aşağıda ki kırmızı linke tıklayarak yapabilirsiniz.
https://nergismevsimi.blogspot.com/2012/05/ayva-tatlisi.html 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.