Kremalı Pasta Nasıl Yapılır
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - Yarım su bardağı zeytinyağı
 - 200 gram buğday nişastası
 - 1 paket kabartma tozu
 
- 1 paket Dr.Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
 - 1 su bardağı soğuk süt
 - 2-3 yemek kaşığı böğürtlen marmelatı
 
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
 - Zeytinyağı, buğday nişastası ve kabartma tozu eklenir.
 - Hepsi birlikte karıştırılır.
 - Yağlanıp, unlanmış çok büyük olmayan dikdörtgen fırın kabına dökülür.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar pişirilir.
 - Kürdan batırılıp, pişip pişmediği kontrol edilerek fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
 - Krem şanti soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpılır.
 - İçine böğürtlen, kızılcık vb. gibi orman meyvelerinin marmelatından eklenip, karıştırılır.
 - Krema soğuyunca sıkma torbası ile kekin üzerine sıkılır.
 - Kek küp küp olacak şekilde dilimlenerek biraz daha buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.