13 Temmuz 2019 Cumartesi

IZGARA BALIK

Izgara Balık Tarifi
Izgara Balık Nasıl Yapılır
Fırında Izgara Balık Tarifi
Malzemeler:
  • 300-350 gram ağırlığında kişi başı çupra ( çipura) balığı 
  • Yağlamak için zeytinyağı, karabiber, tuz

Yapılışı:

  • Balıklar temizlenip, yıkanıp, kağıt havlu ile iç kısımları da iyice kurulanır.
  • İyi pişmeleri için balıklara bıçakla çizik atılır.
  • Tuz ve karabiber karıştırılmış zeytinyağında balıklar biraz dinlendirildikten sonra süzülerek alınır.
  • Fırın ızgara ayarına getirilir. 
  • Fırın tepsisinin üzerine ızgara teli konulup, yağlanmış balıklar ızgaraya dizilir. 
  • Balıklar hafif yağlanmış maşa ile çevrilerek, iki yüzüne de biraz yağ sürülerek pişirilir.
  • Bıçakla çizik attığımız yere çatal batırarak balık etinin kılçıktan ayrılıp ayrılmadığı kontrol edilip, ayrılıyorsa balığın suyunun içinde kalıp kurumaması için fırından alınarak sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.