14 Temmuz 2019 Pazar

MİRİK KÖFTESİ

Mirik Köftesi Tarifi
Mirik Köftesi Nasıl Yapılır
Bulgur Köftesi Tarifi
Malzemeler:
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur 
  • 2 su bardağı sıcak su 
  • 1 çay bardağı un 
  • 1 adet yumurta 
  • Karabiber 
  • Pul biber 
  • Kimyon 
  • Tuz 
Sosu: 
  • 350 gram süzme yoğurt 
  • 3 diş sarımsak 
  • 50 gram tereyağı 
  • Kırmızı toz biber 
 
Yapılışı: 
  • Derin bir kabın içine alınan köftelik bulgurun üzerine sıcak su dökülüp üzerine kapak kapatılarak şişmesi beklenir.
  • Bulgur yumuşayıp soğuduktan sonra bir yumurta, un, tuz ve baharatlar eklenerek iyice özleşene kadar yoğurulur.
  • Elimize yapışmaması için elimiz arada soğuk suya veya zeytinyağına batırılarak hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanarak un serpilmiş tepsi de biriktirilir.
  • Yayvan bir tencerede iki litre kadar su kaynatıldıktan sonra önce tuzu sonra da köfteler atılarak yaklaşık 20 dakika kadar haşlanır.
  • Haşlanan köfteler kevgirle suyu iyice süzülerek servis tabağına alınır.
  • Süzme yoğurda biraz normal yoğurt karıştırılarak veya biraz su eklenerek çırpılıp koyu kıvamı açılır.
  • Yoğurda tuz ve ezilmiş sarımsaklar da karıştırılarak köftelerin üzerine dökülür.
  • Tereyağı yakmadan eritilip, kırmızı biber eklendikten sonra yoğurdun üzerine dökülerek sıcak servis edilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.