Isırgan Otu Böreği Nasıl Yapılır
Isırganlı Ispanaklı Börek TarifiMalzemeler:
- 3 adet yufka
 - 400 gram kadar ısırgan
 - 100 gram kadar ıspanak yaprağı
 - 250 gram lor
 - 1 adet orta boy soğan
 - 1,5 çay bardağı yoğurt
 - 1,5 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - Susam
 
Yapılışı:
- Isırgan otlarının yaprakları eldivenle ayıklanıp, dallarından ayrılır.
 - Yaprakları bol su altında iyice yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
 - Böreği sadece ısırganlı da yapabilirsiniz ama ıspanak eklemek isterseniz ıspanakların da yaprakları ayrılıp, yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
 - Suyu iyice süzülen ısırgan ve ıspanak yaprakları bıçakla doğranır.
 - Doğranan otlar derin bir kabın içine alınıp, çok az tuz ile bir iki kez ovulur.
 - Lor, karabiber ve rendelenmiş kuru soğan eklenip, karıştırılır.
 - Başka bir kap da yoğurt, süt ve zeytinyağı karıştırılıp, sosu hazırlanır.
 - Sosun birazı böreğin üzerine sürmek için ayrılır.
 - Yufkalar birer birer tezgaha serilip, üzerine kaşıkla sos yayıldıktan sonra ikiye katlanır.
 - Yufkanın kenar kısmına iç malzemesi konulup, kaşıkla biraz daha sos yayıldıktan sonra rulo şeklinde sarılır.
 - Sarılan yufkalar fırın tepsisine dizilip, bıçakla dilimlere kesilir.
 - Yufkaların üzerine ayrılan sos sürülerek, susam serpilir.
 - Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirilir.
 




Elinize sağlık keki de pek güzel oluyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Ispanaklı kek gibi mi yapılıyor, hiç duymadım.
Sil