Karışık Lahana Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 litre içme suyu (kaynar)
 - 3 yemek kaşığı kaya tuzu
 - 1 su bardağı sirke
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 2 baş sarımsak
 - Lahana
 - Havuç
 - Kapya biber
 - Yeşil sivri biber
 
Yapılışı:
- Lahananın dışındaki bir kaç yaprak atılıp, kalan yaprakları çatala gelecek büyüklükte doğranır.
 - Soyulmuş havuç ve çekirdekli kısımları çıkartılmış biberler de doğranır.
 - Sarımsaklar da soyulup, diş diş ayrılır.
 - Kavanozun içine malzemeler sıkıca yerleştirildikten sonra kavanozun ağız kısmına turşunun hava almaması için maydanoz sapları veya kereviz sapları sıkıca yerleştirilir.
 - Bir litrelik bir kabın içine kaya tuzu, sirke ve toz şeker konulup üzerine kaynamakta olan su dökülüp, karıştırıldıktan sonra hemen kavanoza doldurulur.
 - Kavanoz havlu üzerine ters çevrilip soğuyana kadar bekletilir.
 - Sızıntı yoksa serin ve karanlık bir yerde içindeki sebzeler sararıncaya kadar bekletilir.
 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.