Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır
Drip Cake Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islatmak için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Ara kreması ve üzerini sıvamak için:
- 1 paket Dr.Oetker kakaolu pasta kreması
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 2 paket 80 gramlık bitter çikolata
- 200 ml süt kreması
- 4 adet oreo bisküvi
- İstediğiniz meyveler ( çilek, ahududu, güvem, taze nane yaprakları)
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Un ve nişasta elenir.
- Diğer malzemelerde eklenerek, mikserin düşük ayarı ile çırpılır.
- Yağlanıp, unlanmış küçük bir kalıba dökülür.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek 30-40 dakika pişirilir.
- Pandispanya fırından çıkınca tel üzerinde soğumaya bırakılır.
- Bir gece önceden, süt kreması ocağın üzerinde benmari usulü eritilmiş çikolataya eklenerek iyice karıştırılıp kaynatmadan ocaktan alınarak ganaj hazırlanır.
- Oda sıcaklığına gelince ağzı kapatılarak buzdolabına konulur.
- Ganaj buzdolabında bir gece bekletilerek nutella kıvamına getirilir.
- Kreması için, hazır kakaolu pasta kreması bir kapta soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılır.
- Katılaştıktan sonra nutella kıvamına gelmiş ganajdan da birkaç kaşık eklenerek mikserle çırpılır.
- Soğumuş pandispanya üç kata ayrılarak her katı şekerli süt ile ıslatılıp, aralara kakaolu pasta kreması yayıldıktan sonra damla çikolata parçaları serpilir.
- Pandispanyanın üst kısmı da yerleştirilip, üstü ve kenarları kakaolu pasta kreması ile düzgünce sıvanıp, bir saat buzdolabında bekletilir.
- Ganajdan ayrılan kısım kenarlardan biraz akacak şekilde kakaolu pasta kremasının üzerine yavaş yavaş dökülür.
- Buzdolabında biraz bekletilip, çikolata donduktan sonra istenen meyveler pastanın üzerine yerleştirilir.
harika görünüyor elinize sağlık süpersiniz sevgiler....
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle...
Sil