Tavuklu Ankara Tava Tarifi
Ankara Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram kemiksiz tavuk budu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 1-2 adet kırmızı biber
- Maydanoz
- Karabiber
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Kemiksiz tavuk butları irice doğranıp, üzerini geçecek kadar suyla haşlanır.
- Haşlanan tavuk parçaları zeytinyağında biraz çevrilerek kızartıldıktan sonra tuz ve baharatları eklenir.
- Zeytinyağı konulmuş başka bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilip; arpa şehriyeler, çekirdekli kısımları çıkartılıp, doğranmış kırmızı ve yeşil biberler kavrulduktan sonra en son kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesler de eklenir.
- Tavuk parçaları ve sıcak su da eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
- İnce doğranmış maydanozla karıştırılarak sıcak servis edilir.
heey teşekkür yaaa, ankara tava çok severim, ankarada klasik çiçek lokantası var orda müthiş yapıyolar, evde hiç yapmadım, bu tarif için çok mutlu olduuum :)
YanıtlaSilBu tarifin aslı belki biliyorsunuzdur kuzu etiyle yapılıyor ama biz de yenilmediğinden ben tavuklu yaptım.Teşekküre değmez, kolay gelsin :)
Siltarifinizi yaptım.Çok güzel oldu .Teşekkür ederim.
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim, afiyet olsun. Sevgiler...
Sil