28 Mayıs 2020 Perşembe

ANKARA TAVA

Ankara Tava Tarifi
Tavuklu Ankara Tava Tarifi
Ankara Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • Yarım kilogram kemiksiz tavuk budu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı arpa şehriye 
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2-3 adet domates 
  • 2-3 adet yeşil sivri biber 
  • 1-2 adet kırmızı biber 
  • Maydanoz 
  • Karabiber 
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Kemiksiz tavuk butları irice doğranıp, üzerini geçecek kadar suyla haşlanır.
  • Haşlanan tavuk parçaları zeytinyağında biraz çevrilerek kızartıldıktan sonra tuz ve baharatları eklenir.
  • Zeytinyağı konulmuş başka bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilip; arpa şehriyeler, çekirdekli kısımları çıkartılıp, doğranmış kırmızı ve yeşil biberler kavrulduktan sonra en son kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesler de eklenir.
  • Tavuk parçaları ve sıcak su da eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
  • İnce doğranmış maydanozla karıştırılarak sıcak servis edilir.

4 yorum:

  1. heey teşekkür yaaa, ankara tava çok severim, ankarada klasik çiçek lokantası var orda müthiş yapıyolar, evde hiç yapmadım, bu tarif için çok mutlu olduuum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifin aslı belki biliyorsunuzdur kuzu etiyle yapılıyor ama biz de yenilmediğinden ben tavuklu yaptım.Teşekküre değmez, kolay gelsin :)

      Sil
  2. tarifinizi yaptım.Çok güzel oldu .Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim, afiyet olsun. Sevgiler...

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.