Batırık Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5 çay bardağı köftelik ince bulgur
 - 2,5 çay bardağı sıcak su
 - 2,5 çay bardağı çifte kavrulmuş tahin
 - 1 su bardağı ceviz
 - 2 adet kuru soğan
 - 2 adet taze soğan
 - 4 adet domates
 - 2 adet limon
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 yemek kaşığı acı biber salçası
 - 1 demet maydanoz
 - 1 tatlı kaşığı kimyon
 - 1 tatlı kaşığı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 yemek kaşığı tuz
 
- 1 adet kırmızı kuru soğan
 - 1 adet kuru soğan
 - 3 adet domates
 - 1 tatlı kaşığı sumak
 - Maydanoz
 - Marul
 - Roka
 - Salatalık turşusu
 
Yapılışı:
- Köftelik ince bulgurun üzerine sıcak su dökülüp karıştırıldıktan sonra demlenmesi için üzeri örtülür.
 - Cevizler yağsız tavada biraz kavrulduktan sonra havanda dövülür.
 - Tahin çifte kavrulmuş değilse, tavada kokusu çıkana kadar çevrilir.
 - Kuru soğan, taze soğan, domates ve maydanoz olabildiğince minik doğranır.
 - Kabarıp demlenmiş bulgura salçalar, tuz ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.
 - Tahin ve cevizler de eklenerek tüm malzeme özleşene kadar iyice yoğurulur.
 - İster köfte gibi sıkıp şekil verilerek yada istediğiniz kıvama gelene kadar 1-2 su bardağı soğuk su ve biraz maydanoz, marul yaprağını ince kıyıp ekleyerek servis edebilirsiniz.
 - Batırık; piyazlık doğranıp çok az tuzla ovulan kırmızı soğan, küp doğranmış domates ve bol maydanozlu salata ile birlikte servis edilir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.