Sodalı Börek Nasıl Yapılır
- 4 adet yufka
 - 3 adet yumurta
 - 1,5 su bardağı süt
 - 1 su bardağı zeytinyağı
 - Yarım kilogram beyaz peynir
 - Maydanoz
 - 1 adet maden sodası
 

- İnce kıyılmış maydanoz ve ufalanmış beyaz peynirler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
 - Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara kırılır.
 - Yumurta beyazları el çırpıcısı ile iyice çırpılıp, süt ve zeytinyağı ile karıştırılır.
 - Yufkanın biri tezgaha serilip, her yeri yağlı yumurtalı karışımla ıslatılır.
 - Yufkanın üzerine maydanozlu peynirli iç yayılır.
 - Yufka iki tarafından da çok sıkmadan ortaya doğru sarılır.
 - Ortada birleştirdikten sonra iki ucundan itilip, büzülerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
 - Diğer yufkalara da aynı işlemler yapılıp, yan yana tepsiye sıralanır.
 - Çırpılan yumurta sarıları, iki üç yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırılarak böreğin üzerine fırça yardımıyla sürülür.
 - Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yarım saat pişirilir.
 - Fırından çıkartılan böreğin üzerine maden sodası dökülüp, tekrar fırına konulur.
 - Maden sodasını içine çekene kadar yarım saat daha fırında tutulduktan sonra fırından çıkartılır.
 - İlk sıcaklığı geçen börek dilimlendikten sonra servis edilir.
 





Nefis görünüyor. Zaman zaman soda katarım ben de. Çok yakışıyor. Emeğine sağlık :))
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Soda eklenince yalancı su böreği kıvamında bir börek oluyor, size de afiyet olsun.
Sil