Kayısılı Kek Nasıl Yapılır
Taze Meyveli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 10 adet kayısı
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Eritilmiş soğutulmuş tereyağı, kabartma tozu ve un da eklenip mikserle bir kez karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba dökülüp üzeri düzeltilir.
- Orta sertlikte kayısıların çekirdekleri çıkartılıp, istenen şekilde kek hamurunun üzerine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İstenirse üzerine pudra şekeri serpilip, soğuyunca dilimlenip servis edilir.
Kayısılı kek nefis görünüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil