İncir Uyutması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 10-12 adet kuru incir
- 4 su bardağı süt
Yapılışı:
- Kuru incirler derin bir kabın içine alınıp, üzerine sıcak su dökülerek en az bir saat kadar yumuşaması için bekletilir.
- Yumuşayan incirlerin sap ve dip kısımları kesilip atıldıktan sonra olabildiğince minik doğranır.
- Süt tencerede ısıtılıp kaynatmadan alınır.
- El yakmayacak sıcaklıktaki sütün içine doğranmış incirler eklenip, blenderden geçirilerek iyice parçalanır.
- Kaselere paylaştırılıp, oda sıcaklığına gelmesi için bekletilir.
- Oda sıcaklığına gelen tatlı buzdolabına alınıp, iyice koyulaşması sağlanır.
- Üzeri süslenip, soğuk servis edilir.
merhaba nergiz hanım. tarifiniz çok güzel gerçekten. çok nefis görünüyor. teşekkür ederim.
YanıtlaSilBeğeniniz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim :)
SilRica ederim efendim. Güzel tariflerinizi bekliyoruz :)
YanıtlaSil