Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 1-1,5 su bardağı un
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet taze soğan
- Maydanoz
- Dereotu
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kekik
- Tuz
- Karnabahar çiçeklere ayrılıp, üzerini geçecek kadar sıcak suyla yumuşayana kadar haşlanır.
- Suyu süzülen karnabaharlar elimizle parçalanır.
- Rendelenmiş kuru soğanlar, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu karıştırılır.
- Baharatlar, tuz ve un da eklenerek, karıştırılır.
- Kaşık kaşık alınıp, kızgın yağa atılarak kızartılır.
- Kızarınca kağıt havlu serili tepsiye alınarak yağı çektirilir.
- Sarımsaklı yoğurtla tercihen sıcak servis edilir.
Eline sağlık Nergiscim nefis görünüyor, çok da severim����Sevgilerimle����
YanıtlaSilÇok teşekkürler Zeynep'ciğim, sevgiler...
Sil