Muhammara Nasıl Yapılır
Malzemeler: - 1 çay bardağı domates salçası
- 1 çay bardağı acı biber salçası
- 1 çay bardağı galeta unu veya bayat ekmek kırıntısı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Tercihe bağlı 1-2 adet közlenmiş kapya biber
- Tercihe bağlı 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Yapılışı:
- Kapya biberler fırın ızgarasında közlenip, çekirdekleri çıkartılıp, kabukları soyulur.
- Mutfak robotunda parçalanır veya olabildiğince minik doğranır.
- Sarımsaklar ezilir.
- Cevizler havanda biraz irice dövülür.
- Tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır.
- Karışım kavanoza alınıp, üzerini bir parmak geçecek kadar zeytinyağı konulduktan sonra kavanozun kapağı kapatılarak hava alması engellenirse uzun süre buzdolabında saklanabilir.
Bu karışıma kimyon da çok yakışır.Elinize sağlık.
YanıtlaSilTarifte de yapılış aşamasındaki fotoğrafta da kimyon var zaten :) Çok teşekkürler.
SilÇok severim ama hiç evde denemedim tarifi yazdım ilk fırsatta deneyeceğim,ellerine sağlık...
YanıtlaSilBir eksik iki fazla malzemeyle herkesin evde yaptığı bir tarif aslında, çok teşekkür ederim.
Sil