Çubuk Simit nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4-4,5 su bardağı un
 - 1,5 su bardağı ılık su
 - 1 paket instant maya
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1 yemek kaşığı tuz
 - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 2 yemek kaşığı pekmez
 - 2 yemek kaşığı su
 - 1 çay bardağı kavrulmuş susam
 
Yapılışı: 
- Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
 - İnstant maya ve toz şeker karıştırılıp eklenir.
 - Ilık su ve kalan un azar azar eklenerek, hamur yoğurulur.
 - Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
 - Tezgahta yoğurulan hamur altı eşit bezeye ayrılır.
 - Bezeler ince uzun çubuk şeklinde yuvarlanır.
 - Kasede su ve pekmez karıştırılır.
 - Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilen çubuk simitlerin üzerine fırça yardımıyla pekmezli su sürüldükten sonra kavrulmuş susam serpilir.
 - Üzeri örtüldükten sonra on beş dakikada tepsi mayası için bekletilir.
 - Simitlerin içinin yumuşak dışının çıtır olması için, fırının alt rafına içi su dolu ısıya dayanıklı bir kase konulur.
 - Simitler önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
 - İlk sıcaklığı geçtikten sonra istenirse bıçakla kesilip sandviç gibi arasına peynir, domates, biber, maydanoz konulur.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.