Mısır Patlaklı Kanepe Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket Eti Gong Pops mısır ve pirinç patlağı
 - 1 adet pancar
 - 1 adet patlıcan
 - 2 su bardağı yoğurt
 - 3 diş sarımsak
 - Kırmızı pul biber
 - Kuru nane
 - Tuz
 
Yapılışı:
- Pancar yumuşayana kadar haşlanır, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
 - Patlıcan közlenip, kabukları soyulduktan sonra doğranır.
 - Suyu iyice süzülmüş yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılır.
 - Yoğurt üç ayrı kaba ayrılır.
 - Ayrılan yoğurdun birine kuru veya taze nane eklenir.
 - Biri közlenmiş patlıcanla karıştırılır.
 - Diğeri de rendelenmiş pancarla karıştırılır.
 - Mısır ve pirinç patlaklarının çukur kısımlarına istenen dip soslardan doldurulup yumuşamadan servis edilir.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.