Mantarlı Pide Tarifi
Mantarlı Pide Nasıl YapılırMalzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
 - 2 tatlı kaşığı kuru maya
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 2 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 adet yumurta
 - 50 gram tereyağı
 - 3 su bardağı un
 - Karabiber
 - Tuz
 - Çörekotu
 
- 300-400 gram kültür mantarı
 - 3-4 adet domates
 - 3-4 adet yeşil sivri biber
 - 1 adet kuru soğan
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 250 gram kaşar peyniri
 - Maydanoz
 - Tuz
 
Yapılışı: 
- Ilık sütün içine kuru maya ve toz şeker konulup, karıştırıldıktan sonra on dakika kadar bekletilir.
 - Yoğurma kabına un elenip, süt içinde eritilmiş maya, zeytinyağı, tereyağı, yoğurt ve yumurtanın akı da eklenip yoğurulur.
 - Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp, yarım saat kadar bekletilir.
 - Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içine hamur elimizle bastırılarak tepsi ölçüsünde olabildiğince ince yayılır.
 - Mantarlar bir defa hızlıca yıkanıp, kurulandıktan sonra dilimlenir.
 - Yemeklik doğranan kuru soğanlar, dilimlenmiş mantarlar, yeşil sivri biberler ve domatesler sırasıyla eklenip suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
 - Ocaktan alınıp tuzu ve karabiberi eklenip, soğuması beklenir.
 - Hamurun üzerine mantarlı karışım yayılıp, kenarlarına yumurta sarısı sürüldükten sonra çörek otu serpilir.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun kenarları kızarana kadar pişirilir.
 - Fırından çıkartılan pidenin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri paylaştırılıp, tekrar fırına konulur.
 - Kaşar peyniri eriyene kadar bekletilip, fırından çıkartılır.
 - İnce kıyılmış maydanoz serpilip, dilimlendikten sonra sıcak servis edilir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.