Kabak Sinkonta Tarifi
Fırında Kabak Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram kabak
- 3 adet kuru soğan
- 3 adet taze soğan
- 5 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 5-6 yemek kaşığı kışlık domates püresi
- 3-4 adet yeşil sivri biber
- Yarım demet taze nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Kabaklar yıkanıp, soyulmadan çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğranır.
- Çukur bir kabın içine zeytinyağı, kışlık domates püresi, baharatlar, tuz ve halka halka doğradığımız kabaklar konulup, iyice karıştırılır.
- Kuru soğanlar piyazlık doğranıp biraz tuzla ovulur.
- Taze soğan ve yeşil sivri biber de doğranır.
- Fırın kabının içine bir sıra kabak dilimleri bir sıra da diğer malzemeler olacak şekilde malzeme bitene kadar konulur.
- En üste içinden kabakları aldığımız zeytinyağlı karışım dökülür.
- İstenirse domates küp küp doğranıp yayılır veya dilimlenerek en üste sıralanır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saat kadar pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra üstüne ince kıyılmış taze nane serpilerek servis edilir.
sinkontayı balkabağı kullanarak deneyin birde güzel oluyor
YanıtlaSilBalkabaklısı da güzel olur, çok teşekkür ederim.
Sil