Kabak Sinkonta Tarifi
Fırında Kabak Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram kabak
 - 3 adet kuru soğan
 - 3 adet taze soğan
 - 5 diş sarımsak
 - 3 adet domates
 - 5-6 yemek kaşığı kışlık domates püresi
 - 3-4 adet yeşil sivri biber
 - Yarım demet taze nane
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı kuru nane
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı: 
- Kabaklar yıkanıp, soyulmadan çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğranır.
 - Çukur bir kabın içine zeytinyağı, kışlık domates püresi, baharatlar, tuz ve halka halka doğradığımız kabaklar konulup, iyice karıştırılır.
 - Kuru soğanlar piyazlık doğranıp biraz tuzla ovulur.
 - Taze soğan ve yeşil sivri biber de doğranır.
 - Fırın kabının içine bir sıra kabak dilimleri bir sıra da diğer malzemeler olacak şekilde malzeme bitene kadar konulur.
 - En üste içinden kabakları aldığımız zeytinyağlı karışım dökülür.
 - İstenirse domates küp küp doğranıp yayılır veya dilimlenerek en üste sıralanır.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saat kadar pişirilir.
 - Fırından çıkardıktan sonra üstüne ince kıyılmış taze nane serpilerek servis edilir.
 





sinkontayı balkabağı kullanarak deneyin birde güzel oluyor
YanıtlaSilBalkabaklısı da güzel olur, çok teşekkür ederim.
Sil