Acı Biber Reçeli Tarifi 
Acı Biber Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5 adet büyük boy kapya biber
 - 5 adet jalapeno biber
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı su
 - Yarım limon kabuğunun rendesi
 - 3-4 damla limon suyu
 
Yapılışı: 
- Kapya biberler ve jalapeno biberlerin çekirdekleri ayıklanıp, yıkanır.
 - Biberler olabildiğince minik doğranır veya mutfak robotunda parçalanır.
 - Tencereye alınan biberlerin üzerine toz şeker eklenip, sulanması için bekletilir.
 - Limon kabuğu rendesi ve su da eklenerek kısık ateş üzerinde kıvam alana kadar kaynatılır.
 - Ocaktan almaya yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
 - Kavanozlara paylaştırılıp, buzdolabında saklanır.
 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.