Balık Dürüm Tarifi 
Balık Dürüm Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 adet çipura veya levrek
 - 1 adet kırmızı kuru soğan
 - 1-2 adet domates
 - 1 adet ıceberg marul
 - Fesleğen
 - Maydanoz
 - Cin biber turşu
 - Karabiber
 - Tuz
 - Lavaş
 
Yapılışı: 
- İstenen cins balık temizlenip yıkanıp, iyice kurulanır.
 - Alüminyum folyo (koroplast sar pişir alüminyum folyo) zeytinyağı ile yağlandıktan sonra üzerine yerleştirilen balığa tuzu ve karabiberi eklenir.
 - Alüminyum folyo ile sarılan balık fırın tepsisine alınıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
 - Ayıklanan balık, çekirdekli kısımları çıkartılmış domates dilimleri, ıceberg, turşu, kırmızı soğan ve istenen yeşillikler çift lavaş içine yerleştirildikten sonra dürüm yapılır.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.