Limonluk Kurabiyesi Tarifi 
Limonluk Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 adet yumurta
 - 1 su bardağı pudra şekeri
 - 1 paket kabartma tozu
 - 5-5,5 su bardağı un
 
İç malzemesi:
- 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağı su
 - 3 yemek kaşığı buğday nişastası
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2 adet yumurtanın sarısı
 - 1,5 çay bardağı toz şeker
 - 2 adet limonun suyu
 - 1 adet limonun kabuk rendesi
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı: 
- Limonlu krema için, tereyağı haricindeki malzemeler tencereye konulup, muhallebi gibi karıştırılarak pişirilir.
 - Ocaktan aldıktan sonra tereyağı eklenip, mikserle çırpıldıktan sonra soğuması için bekletilir.
 - Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
 - Unun yarısı ve kabartma tozu da eklenir.
 - Kalan un azar azar kontrol edilerek eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üzeri örtülüp, dinlenmeye bırakılır.
 - Limonluğun çukur kısmına streç film yerleştirilir.
 - Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp, streç film üzerine konulur.
 - Hamurun ortasından kenarlarına doğru parmağımızla bastırarak ortasının boş kalması ve limonluğun şeklini alması sağlanır.
 - Açılan boşluğa soğumuş limonlu kremadan konulup, üst kısmı küçük bir hamur parçası ile kapatılır.
 - Limonluk, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafifçe vurularak kurabiye çıkartılır.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
 - İstenirse üzerine pudra şekeri elenir.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.