Patatesli Kek Nasıl Yapılır
Tuzlu Kek Tarifi
Tuzlu Kek Nasıl YapılırMalzemeler:
- 2 su bardağı un
 - 2 adet yumurta
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 1 su bardağı zeytinyağı
 - 1 paket kabartma tozu
 - 4-5 adet patates
 - 1 su bardağı lor
 - 2-3 adet taze soğan
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 demet maydanoz
 - Tuz
 - Karabiber
 
- Susam
 
Yapılışı:
- Kuru soğan yemeklik doğranır.
 - Patatesler yıkanıp soyulduktan sonra mümkün olduğunca minik küpler halinde doğranır.
 - Taze soğanlar ve maydanoz da doğranır.
 - Başka bir kapta yumurtalar, yoğurt, lor ve zeytinyağı karıştırılır.
 - Un, kabartma tozu, tuz ve karabiber de eklenip karıştırıldıktan sonra yağlanmış tepsiye yayılıp üzeri düzeltilir.
 - Üzerine susam serpilir.
 - Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirilir.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.