Pazı Çorbası Tarifi 
Pazı Çorbası Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
- 1 bağ pazı yaprağı
 - 1 adet havuç
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 6 su bardağı kadar su
 - Tuz
 - Karabiber
 
Yapılışı:
- Kuru soğanlar ince ince doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
 - Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
 - Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuçlarda eklenip, biraz kavrulur.
 - Pazıların sadece yaprakları olabildiğince küçük parçalar halinde doğranıp, hepsi birlikte biraz daha kavrulur.
 - Yoğurt biraz suyla çırpılıp pürüzsüz kıvama gelince süzgeçten geçirilerek tencereye eklenir.
 - Kalan su ve tuz da eklenerek çorba kıvamını alana kadar karıştırılarak pişirilir.
 - Karabiber serpilip, sıcak servis edilir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.