Elazığ Tiriti Tarifi 
Elazığ Tiriti Nasıl Yapılır 
Elazığ Usulü Tirit Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı bulgur
 - 5 su bardağı su
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 adet domates
 - 3 adet yeşil sivri biber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 çay kaşığı nane
 - 1 yemek kaşığı kuru reyhan
 - 1 demet maydanoz
 - 5-6 adet taze soğan
 - 1 adet limonun suyu
 
Yapılışı:
- Kuru soğan küp küp doğranıp zeytinyağı konulmuş tencerede domates salçası da eklenerek kavrulur.
 - Pilavlık bulgur da eklenip yağda biraz çevrildikten sonra sıcak su, tuz ve baharatlar da eklenip bulgur yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
 - Çorbaya yakın sulu bir kıvamda olması için gerekirse biraz daha sıcak su eklenebilir.
 - İlk sıcaklığı geçince ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve reyhan eklenip karıştırıldıktan sonra soğumadan ılık haldeyken servis edilir.
 - İstenirse limon suyu eklenip, asma yaprağıyla birlikte yenilir.
 




nefis besleyici buram buram anadolu kokan bir tarif bu elinize sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle...
Sil