Portakal Kremalı Tart Kek Tarifi 
Portakal Kremalı Tart Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
 - 1,5 su bardağı toz şeker
 - Yarım su bardağı süt
 - Yarım su bardağı portakal suyu
 - Yarım su bardağı zeytinyağı
 - 3 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 
Üst Krema Malzemeleri:
- 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağı portakal suyu
 - 2 yemek kaşığı buğday nişastası
 - 2 yemek kaşığı un
 - 1 adet yumurtanın sarısı
 - Yarım su bardağı toz şeker
 - 1 paket krem şanti
 
Yapılışı: 
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve tozşeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
 - Ilık süt, portakal suyu ve zeytinyağı da karıştırılıp, çırpılır.
 - Un, nişasta ve kabartma tozu da eklenip, mikserle bir kez karıştırılır.
 - Yağlanıp, unlanmış kek kalıbına dökülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
 - Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilip, soğuması için bekletilir.
 - Kalıptan çıkartılıp, ters çevrilerek üzerine krema sıkılır.
 
- Nişasta, un ve toz şeker tencerede karıştırılır.
 - Yumurta sarısı, süt ve portakal suyu da eklenip, sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
 - Muhallebi soğuyunca tereyağı ve krem şanti de eklenip, mikserle çırpıldıktan sonra buzdolabında bekletilir.
 - Krema spatula yardımıyla soğuyan kekin üzerine yayılır yada istenirse sıkma torbasına konulan krema kekin üzerine sıkılarak servis edilir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.