Sebzeli Tepsi Çöreği Tarifi 
Sebzeli Kek Tarifi
Tuzlu Kek tarifi 
Malzemeler: 
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı zeytinyağı
 - 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 250 gram beyaz peynir
 - 4 adet patates
 - 4 adet havuç
 - 2 adet kapya biber
 - 2-3 adet taze soğan
 - 1 demet maydanoz
 - 2,5 su bardağı un
 - 2 adet kabartma tozu
 - Tuz
 - Karabiber
 - Susam
 
Yapılışı: 
- Patatesler ve havuçlar soyulup, olabildiğince minik küpler halinde doğranıp, tencereye alınır.
 - Üzerini geçecek kadar su eklenip, yumuşayana kadar pişirildikten sonra suyu süzülüp soğuması için bekletilir.
 - Çekirdekli kısımları çıkartılmış kapya biberler, taze soğanlar ve maydanoz da doğranır.
 - Yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
 - Yumurtalar, süt, yoğurt ve zeytinyağı el çırpıcısı ile karıştırılır.
 - Kabartma tozu, karabiber, tuz ve un da eklenip koyu kıvamlı bir hamur yapılır.
 - Küp küp doğranmış beyaz peynirler ve sebzelerde karıştırılır.
 - Yağlanmış fırın kabına yayılan hamurun üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
 - Önceden ısıtılmış 190 derece fırında önce üstü sonra da alt rafa alınarak altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
 






Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.