Kuru Mantı Tarifi 
Kuru Mantı Nasıl Yapılır 
Düğün Mantısı Tarifi
Malzemeler: 
- Yarım su bardağı zeytinyağı
 - 1 su bardağı su
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı karbonat
 - 4 su bardağı un
 
Yapılışı:
- Unun yarısı derin bir kaba elenir.
 - Ortası havuz gibi açılıp zeytinyağı, su ve karbonat da eklenip, yoğurulur.
 - Tuz ve unun kalanı da azar azar eklenerek yoğurulur.
 - Üstü örtüldükten sonra on beş dakika kadar dinlendirilir.
 - Hafif unlanmış tezgahta merdane ile orta kalınlıkta açılıp, kare kare kesilir.
 - Kareler kapatılıp, hazırlanan mantılar kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
 - Mantılar iki üç ay boyunca bozulmadan saklanabildiğinden genellikle sahurda yenilmesi için ramazan ayı öncesinde veya çok miktarda önceden yapılıp düğün yemeklerinde yoğurtlanarak da tüketilir.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.