Kuru Börülceli Bulgur Pilavı Tarifi 
Kuru Börülceli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış kuru börülce
 - 2 su bardağı bulgur
 - 1 su bardağı kışlık domates sosu
 - 2-3 adet yeşil sivri biber
 - 1 adet kuru soğan
 - 2-3 adet kuru acı biber
 - 1 litre sıcak su
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - Tuz
 
Yapılışı:
- Kuru börülceler, bir gece önceden suyun içinde bekletilip, ertesi gün suyu süzülür.
 - Tencerede kaynayan su içinde yumuşayana kadar haşlanır.
 - Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar, pembeleşene kadar kavrulur.
 - Kışlık domates sosu, sivri biberler ve iki üç parçaya bölünmüş acı kuru biberler de eklenir.
 - Yıkanıp süzülmüş bulgur da eklenerek biraz kavrulur.
 - Haşlanmış kuru börülceler, tuz ve sıcak su da eklenip, göz göz olup pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
 



Ellerinize sağlık. Harika görünüyor.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgiler.
YanıtlaSil