Anjelik Erikli Turta Tarifi 
Anjelik Erikli Turta Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
- 125 gram tereyağı
 - Yarım çay bardağı yoğurt
 - Yarım çay bardağı pudra şekeri
 - Yarım paket kabartma tozu
 - 4 çay bardağı un
 - 1 kilogram anjelik erik
 - 1 su bardağı toz şeker
 
- 1 kilogram anjelik erik
 - 1 su bardağı toz şeker
 
Yapılışı:
- Buzdolabından çıkartılmış soğuk tereyağı bıçakla küçük parçalara ayrıldıktan sonra un, pudra şekeri, yoğurt ve kabartma tozu ile yoğurulur.
 - Streçlenen hamur buzdolabında on beş dakika kadar dinlendirilir.
 - Turtanın üzerini süslemek için hamurun bir kısmı ayrılır.
 - Kalan hamur hafif yağlanıp unlanmış tart kalıbına yayıldıktan sonra fazla kabarmaması için üzerinde çatalla delikler açılıp buzdolabında bekletilir.
 - Erikler yıkanıp çekirdekleri çıkartıldıktan sonra doğranır.
 - Doğranan eriklere şeker eklenip, pişirildikten sonra blender ile parçalanır.
 - Hamurun üzerine soğumuş erik püresi yayılır.
 - İstenirse; ayırdığımız hamurdan kurabiye kalıpları ile istenen şekiller kesilerek erik püresinin üzeri süslenir.
 - Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
 






Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.