Kabak Tempura Tarifi 
Kabak Tempura Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4-5 adet kabak
 - 1 çay bardağı maden suyu
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 adet yumurta
 - 5-6 yemek kaşığı un
 - Yarım paket kabartma tozu
 - Kırmızı biber
 - Kekik
 - Tuz
 
Yapılışı: 
- Kabaklar olabildiğince ince halka halka doğranıp tuzlandıktan sonra süzgeç içinde bekletilir.
 - Derin bir kapta süt ve yumurta çırpıldıktan sonra un, baharatlar, tuz, kabartma tozu ve azar azar da maden suyu eklenerek pürüzsüz koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır.
 - Kabaklar birer birer alınıp, sosa batırıldıktan sonra kızdırılmış zeytinyağlı tavaya atılarak iki tarafı da kızartılır.
 - Kızaran kabaklar kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı süzdürüldükten sonra servis tabağına alınır.
 - İstenirse tuz, taze nane ve dövülmüş sarımsak eklenerek çırpılmış yoğurtla servis edilir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.