Samsıra Tarifi 
Samsıra Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
- 2 su bardağı susam
 - 1 su bardağı kadar pekmez
 
Yapılışı:
- Susamlar yanmaz tabanlı bir tavada 10-15 dakika kadar kavrulur.
 - Kavrulan susamlar ocaktan alınıp, pekmez eklenerek karıştırılır.
 - Ocağın altı tekrar açılıp, yarım saat kadar karıştırılarak pişirilir.
 - Fırın tepsisine incecik yayılır.
 - İlk sıcaklığı geçince kare kare kesilip, istenirse yuvarlanarak şekil verilir.
 







Emeklerinize sağlık ,enfes sağlıklı atıştırmalıklar..Fethiyede bal ile de yapılır.
YanıtlaSilGerçekten olabilecek en sağlıklı atıştırmalıklardan, bir de ballısını deneyelim, çok teşekkürler :)
Sil