Cevizli Şöbiyet Tarifi 
Cevizli Şöbiyet Nasıl Yapılır 
Kolay Şöbiyet Tarifi 
Malzemeler: 
- 20-25 adet baklava yufkası
 - 150 gram ceviz
 - 200 gram tereyağı
 
- 2 su bardağı süt
 - 3 yemek kaşığı irmik
 - Yarım çay bardağı toz şeker
 
- 2 su bardağı su
 - 2 su bardağı toz şeker
 - 3-4 damla limon suyu
 
- Su ve toz şeker tencereye alınıp, şeker eriyene kadar kaynatıldıktan sonra limon suyu da eklenip bir kaç taşım daha kaynatıldıktan sonra soğuması için bekletilir.
 - Başka bir tencerede süt, irmik ve toz şeker muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilip, arada karıştırılarak soğuyup katılaşması için beklenir.
 - Tereyağı eritilip, soğutulduktan sonra süzgeçten süzülür.
 - Baklava yufkalarının aralarına fırçayla tereyağı sürülüp yufkalar bitene kadar üst üste konulur.
 - Kare kare kesilen yufkaların üzerine birer kaşık irmikli muhallebi ve ceviz parçaları konularak her biri üçgen şeklinde katlanır.
 - Fırına girebilecek bir kap yağlanıp, hazırladığımız şöbiyetler dizilir.
 - Kalan tereyağı da üzerlerine fırça yardımıyla sürülür.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında kontrol edilerek iyice kızarana kadar pişirilir.
 - Fırından aldıktan beş dakika sonra her yerine gelecek şekilde soğumuş şerbet dökülür.
 - Şöbiyetler soğuduktan sonra kenarlarına biraz irmikli muhallebiden sürülüp, dövülmüş cevize bulanarak servis edilir.
 







Hoş görünüyor, iyi bayramlar:)))
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Sil