Peynirli Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım su bardağı ılık su
 - Yarım su bardağı ılık süt
 - Yarım su bardağı zeytinyağı
 - 1 paket instant maya
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 5-5,5 su bardağı un
 
- 250 gram lor
 - 150 gram beyaz peynir
 - 2 adet yumurta
 - 1 adet kuru soğan
 - 3-4 adet domates
 - 3-4 adet yeşil sivri biber
 - Zeytinyağı
 - Maydanoz
 - Susam
 
Yapılışı:
- Elenen unun yarısına instant maya ve tozşeker eklenip, karıştırılır.
 - Zeytinyağı, ılık su, ılık süt, tuz ve azar azar da kalan un eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
 - Bu arada pidenin iç malzemesi hazırlanır.
 - İnce ince doğranmış kuru soğan, domates, biber ve maydanoz karıştırılır.
 - Rendelenmiş beyaz peynir, lor, çırpılmış yumurtalar, tuz ve karabiberi de eklenir.
 - Hamur altı parçaya ayrılıp, üzeri örtülür.
 - Her parça unlanmış tezgahta merdane ile ince uzun açıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
 - İç malzemesi üzerine yayıldıktan sonra hamurun kenarları kıvrılıp, üzerine zeytinyağı gezdirilir.
 - Susam da serpildikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirilir.
 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.